cope logo

Web Design trends – Σχεδιασμός ιστοσελίδων

13 Μαρ, 2017 | Web Design

Σχεδιαστικές τάσεις ιστοσελίδων, για το 2017

Το διαδίκτυο είναι ένας ραγδαία εξελισσόμενος χώρος, με νέες τεχνολογίες και τεχνικές σχεδιασμού ιστοσελίδων, να εμφανίζονται πιο γρήγορα από ποτέ. Λόγω αυτού, η μόδα και οι τεχνικές σχεδιασμού μεταβάλλονται μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τις τελευταίες τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων, που πρέπει να θυμάστε κατά τη διάρκεια του 2017. Υπάρχουν αρκετές νέες τεχνικές και τεχνολογίες που μπορεί αν θέλετε να εφαρμόσετε κατά τον σχεδιασμό και την κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Κάποιες από αυτές δεν είναι σε ευρεία χρήση ακόμα, αλλά μπορεί να θέλετε να επωφεληθείτε, ώστε να είστε μπροστά στον σχεδιασμό website.

Χρώματα

Η επιλογή χρωμάτων για μια ιστοσελίδα είναι εξαιρετικά σημαντική. Μπορεί να επηρεάσει τα συναισθήματα των επισκεπτών, τις σκέψεις και τα ποσοστά μετατροπής των επισκεπτών σε πελάτες. Ας δούμε λοιπόν ποιες πρόκειται να είναι οι χρωματικές τάσεις για το 2017!!!

Η Pantone παρουσίασε το 2017 το χρώμα της χρονιάς – Greenery. Επελέγη ως σύμβολο μιας νέας αρχής. Ενός δροσιστικού και αναζωογονητικού νέου ξεκινήματος. Δεν περιμένουμε κάθε ιστοσελίδα το 2017 να είναι πράσινη, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν πολλά σχέδια ιστοσελίδων εμπνευσμένα από αυτό.

web design trends 2017

Αν ψάχνετε για έμπνευση σχετικά με τους συνδυασμούς χρωμάτων, μπορείτε να δείτε μερικούς συνδυασμούς που προτείνει η  Pantone για το 2017.

Λόγω της δημοτικότητας του σχεδιαστικού υλικού της Google, τα χρώματα και οι συνδυασμοί χρωμάτων της, συνήθως λειτουργούν ως κατευθυντήριες γραμμές και είναι πιθανό να έχουν ανοδική τάση το 2017. Αυτά τα χρώματα είναι φωτεινά και έντονα. Υπάρχουν ήδη πολλά παραδείγματα ιστοσελίδων, οι οποίες ενσωματώνουν φωτεινά χρώματα και δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να δείχνει ότι αυτό θα σταματήσει σύντομα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιστοσελίδες όπως η Material Design Palette και η MaterialUI για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε ένα όμορφο συνδυασμό χρωμάτων.

design trends 2017

Διχρωμία

Διχρωμία είναι μια εικόνα που αποτελείται από δύο χρώματα. Έχουμε δει πολλές εικόνες αυτού του τύπου να χρησιμοποιούνται στο παρελθόν και περιμένουμε αυτό το στυλ να γίνει ακόμα πιο δημοφιλές το 2017. Ιστοσελίδες όπως το Spotify, έχουν χρησιμοποιήσει εικόνες διχρωμίας με μεγάλη αποτελεσματικότητα.  Η εταιρεία Adison Partners για παράδειγμα, έχει κάνει μεγάλη χρήση της διχρωμίας στο σχεδιασμό της ιστοσελίδας τους.

web design trends

web design trends 2017

Μοντέρνα Ρετρό

Ο ρετρό σχεδιασμός με σύγχρονες επιρροές είναι αυτή τη στιγμή η νέα σχεδιαστική τάση. Έχει χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό ιστοσελίδων κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών και συνεχίζει να εντυπωσιάζει και για το 2017.
Η διαδραστική σελίδα του Robby Leonardi είναι ένα λαμπρό παράδειγμα σύγχρονου ρετρό. Έχει συνδυάσει ένα σύγχρονο στυλ τέχνης (pixel art) και χρωμάτων, με ένα ρετρό βιντεοπαιχνίδι στο στυλ του super Mario.

web design trends 2017

Η ιστοσελίδα του Sweet Magnolia Gelato, έχοντας vintage εμφάνιση και κάνοντας χρήση ορισμένων κινούμενων σχεδίων δίνει μια σύγχρονη αίσθηση, ενώ διατηρεί την γοητεία του retro.

web design trends 2017

Cinemagraphs

Τα Cinemagraphs είναι φωτογραφίες με στοιχεία που έχουν επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Έχουν κερδίσει δικαίως μεγάλη δημοτικότητα το 2017. Ένα καλό cinemagraph μπορεί να είναι οπτικά πολύ εντυπωσιακό. Τα Cinemagraphs μπορεί να είναι είτε αρχεία GIF ή βίντεο. Ένα μειονέκτημα τους, είναι το αρκετά μεγάλο μέγεθος των αρχείων, εάν είναι υψηλής ποιότητας. Τα Cinemagraph GIFs μπορεί εύκολα να είναι πάνω από 3MB, οπότε ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο του video streaming αντί αυτού. Μπορείτε να δείτε μερικά θαυμάσια παραδείγματα cinemagraphs στο  Flixel, μια υπηρεσία για αυτό το είδος της εικόνας ή του βίντεο. Παρακάτω είναι ένα μόνο παράδειγμα από τα πολλά cinemagraphs υψηλής ποιότητας.

Δημιουργικές Bold γραμματοσειρές

Το 2016 είδαμε μερικές πολύ δημιουργικές χρήσεις μεγάλων γραμματοσειρών και το 2017 οι σχεδιαστές θα συνεχίσουν να διευρύνουν τα δημιουργικά όρια με τις γραμματοσειρές αυτές. Αναμένουμε όχι μόνο να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στην οθόνη, αλλά και να δούμε πολύ πιο δημιουργικές γραμματοσειρές από τις συνηθισμένες. Η ιστοσελίδα Nurture έχει χρησιμοποιήσει αυτό το στυλ, σε συνδυασμό με video για να δημιουργήσει ένα κομψό και αριστοκρατικό homepage. Ένα βίντεο παίζει στο παρασκήνιο, ορατό μόνο μέσα από ένα μεγάλο γράμμα από τη λέξη “Nurture.” Το βίντεο και τα γράμματα, αλλάζουν κατά την πλοήγησή σας σε κάθε ένα από τα τμήματα της αρχικής σελίδας.

web design trends 2017

360 Βίντεο

Τα 360 βίντεο έχουν μια τεράστια αύξηση του ενδιαφέροντος αναζήτησης. Οι σχεδιαστές σκέφτονται δημιουργικούς τρόπους, ώστε να ενσωματώσουν τα 360 βίντεο, σε ιστοσελίδες κατά τη διάρκεια του 2017. Εάν δεν το γνωρίζετε, η Google VR View είναι ένα API JavaScript που σας επιτρέπει να προσθέσετε 360 εμπειρίες βίντεο, στην δική σας ιστοσελίδα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το VR View της Google εδώ.

Αυτές ήταν μερικές από τις τάσεις του Web Design που πρέπει να προσέξετε για το 2017. Ελπίζουμε, ότι με αυτό το άρθρο σας βοηθήσαμε στο να γνωρίσετε κάποια νέα σχεδιαστικά πρότυπα και τεχνολογίες, που θα γίνουν δημοφιλή το 2017. Καλή διασκέδαση στον σχεδιασμό τον ιστοσελίδων σας και πάντα να θυμάστε!!! Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι trendy. Προτεραιότητα στο Design αποτελεί πάντα η βελτίωση της χρηστικότητας της ιστοσελίδας σας.